fbpx
sfaturi & stuff

despre overmedication si altele

Când oamenii iau cam prea multe pastile

17618_10151704147222381_1749588142_n

 

Exista o campanie de constientizare numita Leapsa de sanatate. Gasiti informarii valoroase, oferite de un medic.

„Sunt un observator de oameni. Și nu-mi place neapărat ceea ce văd, în prea multe cazuri.

Văd obezi la tot pasul. Ei își distrug articulațiile, inima, vasele de sânge, plămânii, ochii, creierul, practic nu e organ sau țesut care să nu sufere.

Văd în gardă bătrâni cu artroze, care se plâng de dureri și că nu pot să se deplaseze. Au cu mult peste masa corporală optimă și, când le explic că trebuie în primul rând să slăbească, se uită cruciș la mine. Apoi îmi varsă o pungă plină de suplimente, antiinflamatoare, antalgice pe care le iau cu pumnul, haotic, când au peste 70 de ani și multiple alte probleme la inimă sau rinichi. Mă trec valori de emoții.

Văd oameni care ajung prin birouri și lucrează până la epuizare. Nu mai fac sport, sunt sedentari sadea, nu mai dorm cum trebuie, nu se alimentează bine, sunt mereu stresați, mereu în priză, mereu ocupați. Dezvoltă tot felul de anxietăți și nu-și mai regăsesc liniștea.

Văd infarct miocardic acut la tineri sub 30 de ani. Ți se rupe ție inima în tine, ca medic. Sunt mereu stresați, fumători, obezi, sedentari și stau așa până le pocnește vreun vas de sânge sau se înfundă altul.

Văd oameni care mănâncă toate prostiile din lume, la orice oră. Zeci sau sute de grame de zahăr zilnic. Sare cu pumnul. Sucuri pline de carbohidrați. Mai trist e că mulți părinți își îndoapă și copiii după stilul lor și-i scot în lume cu risc de diabet, ciroză, cu multe kilograme în plus, ajungând să evite orele de sport, socializarea, într-un teribil cerc vicios.”

Dati un ochi aici. O sa gasiti multe lucruri interesante.

Eu atat am avut de zis, pana data viitoare, stay chill si aveti grija de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *