fbpx
calatorii,  Random prin viata

Planuindu-mi urmatoarea vacanta

Sa va zic cum imi aleg eu unde sa ma duc in vacanta: am in minte unele destinatii de care am auzit, si le caut pe maps.google.  Iau omuletul ala galben din coltul dreapta jos si il trag peste orasul respectiv (trebuie pus pe o strada, ca sa poti naviga pe acolo).

Am vazut cel putin cinci localitati din Spania, Italia si Portugalia. Nu m-a convins nimic. Barcelona mi s-a parut mai trista decat am crezut ca poate fi. Si am inceput sa navighez random pe harta Spaniei.

Si am descoperit aceasta bucatica de pamant, care m-a cucerit pe loc.

tarifa

E la o aruncatura de bat (aproximativ) de granita cu Portugalia si de stramtoarea Gibraltar. E un orasel mic, cu strazi inguste, care se numeste Tarifa.

tarifa2.jpg

Si ia fi-ti atenti, ce am gasit pe Wikipedia: The city of Tarifa is depicted in the 1986 worldwide bestseller fiction novel, The Alchemist, by Paulo Coehlo. The lead protagonist, a shepherd boy, visits the city to meet an interpreter of dreams and ask him to interpret a recurrent dream he has had twice. His life takes a dramatic turn when he meets an old king of Salem named Melchizedek at a city marketplace.

GE-NI-AL!

Stiu deja si la ce hotel voi sta, de fapt e un hostel, daca o sa mai fie liber cand vreau eu sa merg. Este The Melting Pot Tarifa – Hostel.

tarifa melting

Problema e cu transportul. Adica, ori  merg pana in Madrid si de acolo cu un autocar, care face fix…15 ore, ori…zbor pana la Tanger, Maroc, cu escala la Madrid, apoi…dracu’ stie cum trec Gibraltarul inapoi spre Tarifa!

In fine, e greu, dar nu imposibil! M-am indragostit de Tarifa si trebuie sa o vizitez…candva!

Atat am avut de zis, pana data viitoare stay chill si..voi unde vreti sa mergeti in vacanta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *