fbpx
calatorii,  Random prin viata,  sfaturi & stuff

La ce sa NU te astepti, daca vii in Bucuresti

 

Bucharest-1024x683

1.Nu te astepta sa ajungi la timp.

Nu exista asa ceva. In primul rand, pentru ca e aglomerat. In al doilea rand, pentru ca tramvaiele si autobuzele nu respecta niciun orar. Azi astepti 3 minute la 385, maine astepti 25 de minute. Desi ajungi zilnic in statie la aceeasi ora. Deci i-ati adio de la punctualitate.

2. Nu te astepta sa ti se dea locul.

Poate ti s-a intamplat si tie sa ti se faca rau in tramvai. Pentru ca e aglomerat, prea putin spatiu sau prea putin oxigen. Si poate te-ai gandit ca cineva te va observa si iti va da locul. Dar nimeni nu te vede, si cand simti ca nu mai poti, alegi sa cobori, sa iei o gura de aer si sa astepti urmatorul tramvai. Si in timp ce cobori, auzi o baba in spatele tau „O fi gravida!” sau „O fi baut azi-noapte!”. Deci, fusesei vazut. Si criticat. Si asta ma duce la punctul 3.

3. Nu te astepta sa te ajute cineva.

Ai cazut pe gheata si nu te poti ridica? Cineva s-a luat de tine? Ti-a tras si o scatoalca? Sunt cam 20 de oameni in jur si fiecare pare ca are altceva de facut decat sa iti ofere o mana de ajutor? Bine ai venit in Bucuresti, locul unde nimaui nu ii pasa de nimeni!

4. Nu te astepta ca cineva sa respecte regulile de circulatie!

Nu stiu de ce, dar nimeni nu o face.

Bucharest3-1024x683

5. Nu te astepta sa fie curat!

Ai vazut poze cu Bucurestiul, te-ai uitat poate si pe maps. Dar cand ai ajuns in Gara de Nord, ai fost convins ca nu ai coborat unde trebuie si ca aia e o gara abandonata, intr-un satuc uitat de lume. Nu? Ca eu asa am crezut. In primele ore in Bucuresti am vazut atatia cacati (de oameni si animale deopotriva) cat n-am vazut toata viata. Plus oameni care faceau pipi pe trotuar, in vazul lumii, coji de seminte, ramasite de mancare, tigari, chiar si tampoane. Folosite.

Bonus: nesimtirea e la ea acasa. Nu zic acum ca, dom’le, alte orase sunt curate ca o farmacie, fara fir de praf, iar oamenii toti plini de respect fata de semenii lor si de o bunatate exagerata. Dar oameni mai nesimtit ca in Bucuresti nu am vazut.

Ai fost impins pe strada? A, era cineva care alerga dupa  autobuz, iar tu ii stateai in cale. Ai fost impins in autobuz? Omul de langa tine nu are loc. Ce daca e foarte aglomerat, si ce daca tu ai 1.60 si 40 de kg, el nu are loc de tine! Ai fost impins la coada la Cora? Pai de ce nu te grabesti? Cum adica, ai 3 persoane in fata? Ce daca? S-a urcat o batranica pe tine in autobuz, in timp ce stateai si tu linistit pe scaun? Vrea sa ii dai locul, dar nu stie sa articuleze cuvinte. Cineva te-a calcat in autobuz? In picioare? Dar linisteste-te, draga, e normal, esti in Bucuresti!

Si bonus 2: nu lua taxi din Gara de Nord. O sa te usture rau la portofel. Cauta numere de taxi dinainte, cum iesi din gara fa dreapta, apoi prima la dreapta, mergi 20 de metri si apoi fa comanda la taxi. A, si vezi, sa stii adresa exacta si sa nu trezesti suspiciuni cum ca nu ai fi din zona.

Cu placere!

Eu atat am avut de zis, pana data viitoare, stay chill, si nu am glumit: nu lua taxi din gara!

poze luate de pe https://dev-play.ro/bucharest/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *