fbpx
Random prin viata

Fratilor, nu mai intrebati oamenii cand vor face copii!

Fratilor, nu mai intrebati oamenii cand vor face copii!

Pe bune! De ce?

  • In primul rand, e o intrebare foarte personala.

Atunci cand intrebi o femeie cand va face copil sau copii, sau de ce nu a facut/nu face/nu va face copil sau copii, practic o intrebi ce planuri are cu vaginul si cu uterul ei. Daca asta nu ti se pare foarte personal si foarte nu-e-treaba-ta-deloc, atunci e ceva in neregula cu tine.

portrait-317041_1920
sursa foto: pixabay
  • Infertilitatea e o treaba serioasa

„Aproximativ unul din 4 cupluri care îşi doreşte cât mai curând un copil nu a reuşit să obţină o sarcină până în prezent, deşi încearcă de 1-5 ani (27%). La aceştia se adaugă 11% care perseverează în încercarea lor de mai bine de 5 ani, conform studiului iniţiat de Asociaţia pentru Reproducere Umană din România (ARUR)”-sursa: Hotnews

Deci, daca ti se da cu ceva in cap atunci cand pui intrebare mirifica, sa nu te miri. Ti-o meriti.

  • Nu toti oamenii sunt facuti sa fie parinti

Stii parintii aia de care auzi la TV sau pe net, care isi abuzeaza fizic sau emotional copiii, care nu ii ingrijesc, nu le ofera suport, ii ignora sau ii abandoneaza in padure? Oamenii aia nu sunt facuti sa fie parinti.

Spre deosebire de oamenii aia de la TV, cei care nu fac copii constientizeaza ca nu e de ei. Sa cresti un copil inseamna sa renunti la tine, in primul rand. Sa te pui pe planul doi sau trei sa patru si sa te dedici acelei fiinte, care are nevoie de toata dragostea si atentia ta. Inseamna sa ai rabdare cu caru’ si cateva skill-uri minime de parenting, sau instinct matern/patern.   Unii nu au aceste lucruri, sunt constienti ca nu le au, asadar nu fac copii.

Si e ok, planeta e si asa suprapopulata.

baby-623417_1920
sursa foto: pixabay
  • Nu e momentul

Nu se simt pregatiti psihic sau nu au o situatie materiala ok.

„Lasa ca gasesti tu o varianta!” sau „Unde creste unu’, creste si al doilea!” nu sunt argumente valide. Daca fac un  copil, nu vreau doar sa creasca cum o fi, ci vreau sa ii ofer tot ce e mai bun!

Acum vreun an, la un interviu de angajare, m-a intrebat directorul daca intentionez sa fac copil in viitorul apropiat. I-am raspuns scurt: „Ce relevanta au planurile mele cu uterul meu in acest context?”

S-a inrosit si si-a cerut scuze.

Pentru ca, vezi tu, indiferent care ar fi motivele pentru care o persoana nu are sau nu va avea copil, nu e treaba ta. Cu exceptia cazului in care esti iubitul/iubita acelei persoane si tu isi doresti copil cu el/ea.

Este enervant sa fii intrebat lucruri personale despre alegerile tale de viata, asa ca, va rog eu fratilor, nu mai intrebati oamenii cand vor face copii!

Eu atat am avut de zis, pana data viitoare stay chill si…vezi-ti de treaba ta si de viata ta! Peace!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *