fbpx
Random prin viata

Esti o petarda!

p05sg8nq
sursa foto: BBC

Esti o petarda, pentru ca ai putea sa faci atat de multe lucruri constructive in perioada asta, dar tu alegi sa te plimbi pe strazi si sa dai cu pocnitori.

Esti o petarda, pentru ca ai ales sa sfidezi legea, care iti interzice sa cumperi si sa folosesti materiale pirotehnice, daca nu ai fost instruit in sensul asta.

Esti o petarda, pentru ca te crezi smecher si mai presus de lege si iti pui tie, prostule, viata in pericol, folosing petarde luate cu 3 lei din piata.

Esti o petarda, pentru ca ti se pare cool sa le folosesti pe strada, unde poti speria si rani oameni.

Te simti cool? Te simti puternic? Esti o petarda!

Esti o petarda, pentru ca desi vezi la TV ca zeci de oameni sunt raniti de petarde in perioada asta a anului si ajung in spitale, unii cu rani grave si ireversibile, cu continui sa le folosesti.

Esti o petarda, pentru ca nu te duci macar in camp sa dai cu ele, ci pe strazi, unde poti rani  oameni si animale.

Zeci de caini mor din cauza acestor petarde. Alte zeci fug din curti si ajung la hingheri sau morti pe marginea drumului.

Si sa ne intelegem, nu vorbesc despre artificii, alea care se vad pe cer de revelion.  Si alea sunt foarte periculoase, dar acum vorbesc despre cele care doar explodeaza, fac zgomot si scor fum. Pe bune, ce placere gasesti in a folosi aceste petarde? Mintea mea limitata pur si simplu nu pricepe.

Te crezi cool,  te-ai dus si tu in piata si ai cumparat o cutie de pocnitori de origine dubioasa de la un vanzator clandestin periculos, iar acum le arunci pe strada, unde poti traumatiza si rani copii si animale. Esti mandru de tine?

Felicitari, esti o petarda!

Eu atat am avut de zis, pana data viitoare, daca ai folosit sau folosesti petarde, da un click aici, sa vezi niste oameni raniti de petarde.

Aviz persoanelor slabe de inima: imagini care va pot afecta emotional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *