fbpx
Experiment- cheltuieli zilnice- Ziua 1
experimente

Experiment- cheltuieli zilnice- Ziua 1

Experiment- cheltuieli zilnice- Ziua 1

Dragilor, pe la mijlocul lui ianuarie, reprezentanți ai Ministerului Muncii au calculat, Dumnezeu stie dupa ce criterii, cam care ar fi nivelul de trai rezonabil. Acestia au concluzionat ca o familie cu 2 copii poate trai rezonabil cu 2600 lei pe luna.

sursa: pixabay

Pentru ca e scandalos si absolut aberant, diversi bloggeri, vloggeri si jurnalisti au inceput sa tina o evidenta a cheltuielilor si sa o faca publica, asa, ca sa se inteleaga ca nu e posibil ca 4 persoane sa traiasca rezonabil din acea suma.

Asadar, am zis sa ma apuc si eu sa tin un jurnal cu cheltuieli, in ideea ca daca nu reusesc sa trezesc pe nimeni din visarea asta cu 2600 la patru persoane, macar sa ma ajute pe mine sa imi monitorizez mai bine cheltuielile si sa va dea voua ceva interesant de citit.

Si cum eu sunt ca neomul, nu am inceput nici intr-o zi de luni, nici pe 1 ale lunii, ci astazi, 31 ianuarie, intr-o minunata zi de joi.

Asta este primul articol dintr-o noua serie. Sa vedem deci, Experiment- cheltuieli zilnice- Ziua 1

In prima parte a zilei m-am descurcat rezonabil, cu trei sandvisuri. Au costat si alea bani, evident, dar s-au pus la cheltuiala de ieri, cand am cumparat sunca si painea, deci nu le luam in calcul.

Pe la 3 dupa-amiaza, m-au lovit dependentele. Asa ca am iesit pana la magazinul de peste drum de birou, de unde mi-am luat un pachet de tigari, bomboane si un pepsi la 0,5. Total 23.80 lei. Un fleac!

Pe seara m-am dus la Mega, pentru ca aveam frigiderul gol. Am lasat acolo 141.66 lei, pe mancare, apa (multumesc, Apanova!) si cateva cosmetice. Mancarea asta o sa imi ajunga vreo 3-4 zile, iar cosmeticele aproximativ o saptamana, deci sa zicem ca e o investitie.

Mi-a luat maica-mea cadou un balsam de buze de la Lidl, deci am economisit 5 lei. 🙂

Balanta zilei: 165.46 lei.

La cheltuielile zilnice se adauga cele lunare, precum intretinere- 400 lei, lumina- 100 lei, cablu si net-60 lei, telefon- 100 lei, Netflix si HBO- 55 lei si serviciul de hosting pentru blog- 20 lei. O parte din cheltuieli le impart cu colega mea de apartament (maica-mea) deci in total dau cam 450 lei.

Later edit: mai am si o rata la banca, de 150 lei, deci 600 lei in total, pe luna.

Asta a fost prima zi. Teoretic, maine o sa mananc din ce mi-am cumparat azi. Practic, Dumnezeu stie pe ce o sa mai dau banii. 🙂

Stati pe faza, revin cu un articol maine seara!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *