fbpx
experimente

Experiement- cheltuieli zilnice- Ziua 7 (si ultima)

Dragilor, astazi este ultima zi in care imi scriu cheltuielile zilnice.

Iata asadar, Experiement- cheltuieli zilnice- Ziua 7 (si ultima):

Azi-dimineata a trebuit sa ajung la un medic, asa ca mi-am incarcat cardul de calatorii cu 10 lei. Mi-am luat un pachetel de biscuit Belvita si un pachet de gume de la Mega, sa nu se prinda respectivul medic de faptul ca am fumat ca turcii toata dimineata. Am uitat sa pastrez bonul, dar cred ca au fost 5 lei.

In drum spre birou, mi-am luat cel mai nasol covrig cu sunca din cati mi-a fost dat sa gust. Ce sa faci, nu stie oricine sa faca covrigi buni, ca Luca. Am luat o gura si l-am aruncat, dar banii i-am dat: 3 lei.

Noroc ca mai aveam la birou ceva din painea prajita si din chefirul de ieri, m-au salvat. La pranz am mancat ce mi-am adus de acasa, adica niste salata(un rand de aplauze, va rog, n-am mai trisat cu dieta).

Spre seara, am vrut sa imi iau Pepsi, dar m-am abtinut. Si incerc sa imi dau seama daca am mai cumparat ceva, ca mi se pare ca am cheltuit suspect de putini bani.

Nop, cred ca asta e. Balanta zilei: 18 lei

Acum, sa facem un calcul:

Ziua 1: 165.46 lei

Ziua 2: 100.4 lei

Ziua 3: 201.44 lei

Ziua 4:75.62 lei

Ziua 5:181.5 lei

Ziua 6:51.80 lei

Ziua 7: 18 lei

Total: aproximativ 700 lei (n-am fost niciodata buna la mate, dar pe-acolo e)

Inmultit cu 4 saptamani: 2800 lei

La care se adauga cheltuielile lunare (intretinere, lumina, cablu si net, telefon, Netflix + HBO, rata la banca si serviciul de hosting pentru blog- 600 lei.

Total: 3400 lei

Astea sunt cheltuielile pentru o singura persoana, in conditiile in care nu am fost bolnava, deci nu am dat banii pe medicamente, nu mi s-a imbolnavit nici cainele, nu a fost ziua niciunui prieten, nu am iesit deloc in oras si nu am planificat/platit/mers in nicio vacanta.

Hai sa zicem ca nu fac saptamanal comenzi de haine si in unele zile am fost cam mana-larga, deci 3000 lei, daca reduc drastic cheltuielile.

Repet: 3000 lei. Eu singura.

Deci, cum puii mei poate trai rezonabil o familie cu doi copii din 2600 lei pe luna?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *