fbpx
catei

Jurnal- O zi din viata unui caine

06:45- Ah, nu iarasi alarma! Dormeam atat de bine in fotoliul meu! Poate daca o ignor, se opreste.

06:50- Nop, nu s-a oprit. Bine, ma dau jos din fotoliu si ma urc in par. Trebuie sa o trezesc pe mama asta a mea umana. Ce greu e sa fii caine responsabil in casa asta!

07:15- M-am uitat fix la ea, am latrat, m-am urcat peste ea de doua ori si am tras-o de par. Ba chiar am si pupat-o, scurt, pe nas. Nu se trezeste!

07:20- Alo, human? Mai traiesti?

07:25- In sfarsit, s-a ridicat pe marginea patului. Ce? Nu! A adormit la loc. Gata, demisionez! O sa zgarii la usa, vreau sa ies de aici.

07:35- M-a luat mamaie human in bucatarie si mi-a dat sa mananc. A aparut si maica-mea, cu parul ravasit, ochii intredeschisi si o mana intinsa dupa cafea.

07:45- E timpul sa merg afara! Afara! Afara! Ma aude cineva? Afara! Acum!

08:00- M-a scos mamaie afara, iar eu mi-am facut datoria de caine de paza si am latrat la toti cainii cu care ne-am intalnit.

08:30- Stiu ce urmeaza: o sa ma lase singura in casa. Ma duc la locul meu, sa dorm, dar nu inainte sa fac o fata de catel milog, batut de soarta si foarte, foarte trist.

All-focus

15:00- Se aude cineva pe holul blocului, se aude…nu, nu e maica-mea. Am latrat totusi de cateva ori, de control.

16:00- Se aude…nop, nici de data asta! Mai latru de vreo cinci ori, de oftica.

16:30- M-am culcat in fata usii de la intrare. Ah, si toate perechile astea de bocanci sunt atat de aproape…dar, nu! Eu sunt catel cuminte.

17:15- A venit, a venit! Vreau sa te pup! Ba nu, mangaie-ma! Ba nu, vreau sa ma iei in brate! Mi-e foame! Vreau afara! Nu stiu ce vreau!

17:20- Aaaah, pipi! Am mai facut unul in dormitor, pe pled, dar mama nu stie inca.

17:45- Mancare! Mai repede! Cum adica, nu se incalzeste mai repede, daca latru? Dar mi-e foame. Esti mama, pentru numele lui dumnezeu, fa ceva!

17:55- Ah, ce bine e cu burtica plina…acum o sa ma asez pe paturica mea din bucatarie si o sa dorm putin.

18:30- Alerta! Alerta! E cineva pe holul blocului! Cum adica sa nu mai latru?

18:40- Aparent nu am voie sa latru. Of, mamele astea! Eu fac tot posibilul sa o apar de hoti si ea tot nerecunoscatoare e!

18:45- „Tuziguramatii”, asta e semnalul! Semnalul sa ma duc la locul meu si sa ii iau moaca de „sunt cel mai cuminte caine din Univers!” Aparent am continuat sa latru pentru 15 minute fara oprire, dar pe bune ca nu am vrut.

All-focus

19:30- M-am plictisit. O sa iau osul meu de plastic, pentru ca unul adevarat nu mi-ar da zgarcita. Ia sa ma duc la mama, sa vedem daca vrea sa se joace!

19:45- Ne-am jucat, dar mai vreau! Mama human zice ca are de munca, cica boabele, pleduri si jucariile nu se cumpara cu zambete. Pe naiba, lasa ca am vazut eu cum zambeste la ea medicul ala veterinar rezident ca ne ducem acolo. Mie nu imi place de el, ca face injectii.

All-focus

19:50- Oare daca ma duc cu alta jucarie, vrea sa ne jucam?

20:00- Am incercat si cu jucaria de plus, cu kongul si cu colacul din silicon. Nu vrea, dom’le!

20:15- A venit mamaie acasa! Poate vrea ea sa se joace.

mde

20:30- M-am saturat de joaca, ma duc in pat la mama sa dorm.

21:00- Mie foame. O sa ma duc sa latru in fata farfuriei.

21:10- Am latrat in fata farfuriei, in fata dulapului, in fata frigiderului. Pe bune, uneori cred ca mama human e cam proasta, altfel nu imi explic cum de nu intelege. O sa iau castronul in gura si o sa i-l duc in brate, asta trebuie sa functioneze.

21:15- La naiba, mi-a schimbat castronul si pe asta nu il pot ridica.

21:20- Se ridica de pe scaun, ia sa vezi ca imi da sa mananc! Teapa, s-a dus la baie. O sa o astept la usa. Mai latru de cateva ori, sa stie ca sunt acolo.

21:30- Mi-a dat o recompensa, cica altceva nu am voie, a zis doc ca m-am ingrasat. Hmm…moom, eu nu te judec pe tine cand mananci chipsuri la miezul noptii. Spun doar ca nu e corect.

22:00-Cand da foamea in sete, inevitabil vei mai face un pipi pe pled. Csf, ncsf.

22:10- Gata, m-am calmat, ma culc. Nu inteleg de ce mama asta a mea insista sa puna plapuma intinsa peste perna. Nu intelege ca stau mai confortabil direct pe perna?

mde

23:45- Gata, a venit si moom la somnic. Acum o sa ma mangaie pe burtica…..aaarghh, ce bine e!

23:55- Cum adica, vrei sa dormi? Sa ma dau la o parte, ca stau in locul tau? Bine, bine…

23:57- Nu, nu vreau sa dorm langa tine, ca m-am suparat. O sa ma duc in fotoliul meu.

23:59- Oh, God, iar pune muzica aia oribila de relaxare. Alooo, dormim sau facem yoga?

00:20- Sa vedeti faza: atipisem si eu si visam cum il alerg pe Tedi, aproape ca il prinsesem si….m-a trezit moom. Cica latru in somn si o sperii. Off..

00:30- Gata,a oprit si muzica. Ah, ce bine e sa te relaxezi dupa o zi lunga.

Noapte buna!
dig

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *