fbpx
Random prin viata

Diferenta dintre barbati si femei

Dragilor, am la munca un coleg, ii voi spune domnul V. Domnul V. este angajat ca om de serviciu.

In fiecare zi, domnul V. da zapada (daca e cazul) din curte si de pe scarile exterioare, matura si spala scarile interioare, duce gunoiul, ii ajuta pe agentii de vanzari sa care marfa, incarca si descarca cu liza, sterge de praf mesele, birourile si produsele expuse, aranjeaza, sorteaza si triaza alte produse, face cumparaturi, curata baile si faianta, iar de doua ori pe saptamana, da cu aspiratorul in toate birourile.

sursa: pixabay

Domnul V. isi face foarte bine treaba.

Dar stiti care e diferenta intre el si o potentiala doamna angajata la curatenie?

Niciuna.

Atunci cand vorbim despre joburi si nu numai, diferenta dintre barbati si femei nu exista.

Atat barbatii, cat si femeile, pot fi foarte organizati sau foarte dezordonati (dulapul meu sta ca dovada), atat barbatii, cat si femeile, pot excela in jobul lor, indiferent de gen.

Barbatii pot fi oameni de serviciu, manichiuristi sau baby-sitter.

Iar femeile pot fi soferi de camion, ingineri sau programatori.

Ceea ce face o persoana sa fie buna pe jobul ei, apreciata si respectata, nu este genul (feminim sau masculin), ci dedicarea, ambitia si dorinta de munca.

sursa: unsplash

As fi putut sa va dau exemple de femei care au joburi considerate de societate ca fiind pentru barbati, dar apoi ati fi zis ca sunt feminista.

Ceea ce…asa e. Dar nu feminista din aia care nu se epileaza, nici din aia care ataca barbatii degeaba, nici din aia care sustine egalitatea, dar face pe ea daca ii tine un barbat usa, sa intre intr-o camera, si suspina „aaah, ce gentelman!”.

As fi putut sa va spun ca am vazut de-a lungul timpului barbati care schimba pampersi cu o viteza si o precizie uluitoare; si femei care schimba becuri cu o viteza si o precizie la fel de uluitoare (una din ele e maica-mea), dar dupa aia ati fi zis ca sunt doar exceptii.

As fi putut sa va spun cum am asta-vara, am montat un coltar, am dezmembrat un sifonier si am zugravit o camera (am facut inclsiv mici reparatii), eu, cu manutele astea doua, cu care scriu acum. Dar dupa aia ati fi zis ca ma laud.

Asa ca am ales sa va povestesc despre domnul V., ca imi e simpatic.

Am ales sa va povestesc despre domnul V., in speranta ca poate mai scapam de stereotipuri, judecati si etichete puse aiurea de societate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *