fbpx
Random prin viata

Violenta nu rezolva nimic!

Dragilor, poate ati vazut pe Facebook: ieri, un caine fara stapan, a fost atacat de doi pitbulli, sfartecat si mutilat.

Totul s-a petrecut in satul Brosteni din jud. Suceava, sub privirea catorva sateni si a stapanului celor doi pitbulli, care a filmat scena. De fapt, el a asmutit cainii asupra acelui amarat.

Aveti clipul aici, dar va avertizez: daca aveti macar o farama de suflet, o sa va tortureze acele imagini.

Cei de la Casa lui Patrocle – Animal Rescue  au sarit in ajutorul lui, dar au fost depasiti de situatie. Cainele are rani foarte adanci la cap, majoritatea infectate deja, si a pierdut un ochi, posibil pe amandoi.

Cei de la Kola Kariola, impreuna cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, s-au mobilizat si au adus catelul la Bucuresti, intr-o incercare disperata de a-l salva.

Facebook a gemut de suferinta pentru acest catel nevinovat, de rugaciuni pentru el si de blesteme pentru cel care a facut asta: stapanul celor doi pitbulli, care in mod intentinat I-a asmutit asupra acestui catel bland.

Si aici vroiam sa ajung, pentru ca am vazut tot felul de comentarii….off….sa vi le arat:

Pe scurt, oamenii vor sa il vada suferind pe acel nenorocit care a provocat atata durere unui animal nevinovat. Si inteleg. Pe bune ca inteleg.

INTELEG.

Dar….daca va duceti peste el, credeti ca schimbati ceva? Daca ii doriti sa moara in chinui, credeti ca schimbati ceva?Daca il omorati…..schimbati ceva?

Credeti ca aceste acte de violenta ajuta cu ceva catelul traumatizat? Sau ca il ajuta pe cel care a provocat totul sa inteleaga ca a gresit?

Credeti ca durerea, bataia si umilinta il vor face sa inteleaga ce monstruozitate a comis? Nu.

Violenta nu rezolva nimic!

Omul clar nu realizeaza ce a facut….nu e capabil sa simta empatie sau iubire fata de un animal. Credeti ca o bataie buna vor transforma un psihopat intr-un om care poate rezona cu valorile noastre? Nu.

Din violenta nu iese niciodata nimic bun…nici bunatate, nici loialitate, nici empatie, nici…nimic.

Violenta nu rezolva nimic!

Violenta ne-ar face sa ne simtim mai bine pentru cateva secunde….ne-ar stinge setea de razbunare…si ne-ar transforma in niste criminali la fel de mari ca el.

Violenta nu il va ajuta cu nimic pe Sunny (asa l-au botezat cei de la Kola Kariola pe catelul mutilat). Violenta nu il va ajuta nici pe stapanul pitbullilor sa inteleaga de ce e gresit ce a facut sau sa se schimbe.

Pentru ca violenta nu rezolva niciodata nimic!

Later edit: daca vreti sa il ajutati pe Sunny, puteti dona o mica suma de bani catre Kola Kariola: http://www.asociatiakolakariola.com/doneaza.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *