fbpx
review evenimente

Cum a fost la „Infuzia de povesti”

Dragilor, astazi am fost la „Infuzia de povesti”, un eveniment unde Corina Ozon si Cristina Nemerovschi discuta despre diverse idei. La editia de astazi a fost abordata tema „sentimente si dependenta”.

Imi plac oamenii care discuta idei, nu oameni, motiv pentru care o sa ma duc si la editiile viitoare.

Va recunosc din start: motivul principal pentru care am mers, a fost ca sa il cunosc pe omul Vasi Radulescu, invitatul acestei editii. Il urmaresc de mult timp pe Facebook si am vrut sa vad cum e el in afara social media.

Pentru cine nu stie, Vasi Radulescu este medic cardiolog, scriitor si fondatorul proiectului Leapsa de sanitate.

Cum a fost la „Infuzia de povesti”

Nu, nu am discutat cu el, ca sunt antisociala. Am fost omuletul ala care sta intr-un colt si analizeaza.

In urma cand mai multi ani, cand l-am descoperit pe Vasi Radulescu, am fost fascinata. Am zis: „uite, ma, exista si medici ok, care au emotii, trairi si sentimente, pe care le expun public si in plus, ajuta comunitatea, ajuta oamenii!”.

Inca mai cred asta. Doar ca, in ultimul timp, am inceput sa remarc in postarile lui o vaga urma din acea aroganta specifica medicilor. Acea „stiu eu mai bine, ca de aia am facut atatia ani de scoala!”, acea „nu trebuie sa iti explic de ce e cum zic eu, asa e si punct”. Nu s-a exprimat niciodata asa, dar cumva m-a dus cu gandul la toti acei medici pe care i-am cunoscut de-a lungul vietii si care asta transmiteau, direct sau indirect.

Asa ca m-a intrigat cumva, iar cand am vazut ca este invitat la „Infuzia cu povesti”, am zis ca trebuie sa merg. As fi putut sa ii citesc si cartile, chiar ar fi fost frumos, dar am ales calea mai scurta. Sper sa ajung si la carti, candva.

Omul are fler si e foarte placut sa il asculti. Nu am sesizat niciun strop de aroganta, dar, in acelasi timp, nu cred ca e pentru toata lumea. E doar o parere personala, dar cred ca trebuie sa ai un anumit bagaj de cunostiinte, ca sa poti asimila ceea ce spune. Un minim de cultura generala. Si asta nu mi se pare un lucru rau.

Cumva ca o comparatie, dar nu neaparat, va recomand un canal de YouTube, Doctor Mike, unde un medic, de data asta nu cardiolog si nu roman, vorbeste despre lucruri asemanatoare, demonteaza mituri si incearca sa educe si sa ajute comunitatea.

Ca sa revenim la „Infuzia de povesti”, s-a discutat despre iubire: ce e, de unde vine, cat tine, ce facem cu ea. Au fost foarte multe idei si imi pare rau ca nu mi-am notat cate ceva. Data viitoare, vin cu notite si facem analiza pe text. 🙂 Sau, de ce nu, data viitoare, poate veniti si voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *