fbpx
Random prin viata

Cand ne-am pierdut abilitatea de a fi Oameni?

Dragilor, cand am scris Rautatea umana loveste din nou, nu m-am gandit ca ar putea fi o serie. Nu mi-am dorit sa fie o serie.

Dar se pare ca rautatea umana nu rateaza nicio ocazie de a iesi la suprafata.

Stiti care e diferenta dintre noi, „finite superioare”, si animalele? Animalele ucid ca sa supravietuiasca. Oamenii ucid din placere. Si asta ne face sa fim cele mai josnice fiinte din Univers.

Oamenii ucid visuri, ucid sperante, ucid increderea….altor oameni. Ne sabotam intre noi si ne dam in cap, de parca am fi in jungla, unde doar cel mai puternic supravietuieste. Tragic-comic este ca exista un loc sub soare pentru fiecare.

Avem impresia ca daca ii dam in cap (metaforic vorbind) celui de langa noi, asta ne face sa fim mai puternici. Insa ne face sa fim doar mici, josnici si tristi.

Cand ne-am pierdut abilitatea de a fi Oameni?

Aveti impresia ca facand rau, veti primi bine? Cand ne-am pierdut abilitatea de a fi Oameni?

Imi conduc viata dupa niste valori care in prezent sunt considerate slabiciuni: ajuta-l pe cel de langa tine, fii bun, fii prietenos, fii altruist, fii loial. Pe scurt: nu fi un om de cacat!

Nu vreau sa ma schimb. Continui sa ma agat de aceste valori, chiar daca ele ma fac slaba in ochii altora.

Iar daca cei din jur arunca cu caramizi, le voi folosi ca sa construiesc ceva frumos.

Daca cei din jur ma mananca de cur, o sa le dau niste lamaie, sa nu li se aplece.

Daca cei din jur ma dezamagesc, iar si iar, probabil o sa plang, probabil o sa cad, dar ma voi ridica si voi continua sa caut acei oameni pentru care merita sa fii bun, altruist, Om.

Dragi oameni, mi-ar placea sa stiti ca atata timp cat va purtati urat si faceti rahaturi altor oameni, nu o sa evoluati. Nu o sa cresteti. Nu o sa va dezvoltati. Si nu cred ca o sa ajungeti sa fiti ok voi cu voi.

Mi-ar placea sa nu mai existe atata rautate, si sa nu mai scriu niciun alt articol pe tema Rautatea umana loveste din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *