fbpx
sfaturi & stuff

Sa vorbim despre noroc si ghinion

Dragilor, probabil vi s-a intamplat si voua macar o data sa va uitati la o persoana realizata profesional, cu bani, casa etc., si sa ziceti „maamaa, ce noroc are asta!”.

Ei bine, vreau sa vorbim putin despre noroc. Seneca spunea ca norocul este „momentul in care oportunitatea se intalneste cu pregatirea”. Adicatelea, daca nu cumva acea persoana a castigat la loto, nu poti spune ca e vorba doar de noroc.

Sa vorbim despre noroc si ghinion
sursa: pixabay

Asadar, nu e vorba aproape niciodata de noroc chior. Ai castigat la loto? Ala e noroc chior. Restul implica si ceva munca. Bine, mai exista varianta in care te mariti/insori cu o persoana bogata, dar pana si aia presupune ceva munca. Nu neaparat genul de munca pe care o apreciez eu, dar ma rog…

E usor sa te uiti la o persoana realizata si sa zici ca a avut mare bulan, noroc chior, vaaai, eu de aia nu reusesc, n-am noroc, frate!

Ahmm…pai sa vezi….e posibil ca atunci cand tu chiuleai de la ore, acea persoana sa invete pe branci. Saaaau…e posibil ca atunci cand tu aplicai la un job pe luna, ea sa aplice la zece pe zi, iar intre timp sa mai faca un curs, sa mai citeasca o carte, sa mai invete ceva. E posibil ca atunci cand tu iti dadeai ochii peste cap, la auzul unor sfaturi de la persoane care chiar stiu ce vorbesc, acea persoana acum realizata sa fi ascultat cu interes.

Asa cum spunea si Alina Greavu aka Aluziva intr-un clip, „nu o sa vina nimeni sa te ia de pe canapea din fata televizorului, sa te angajeze manager’.

Trebuie sa te lupti. Sa te zbati. Sa inveti mereu ceva nou. Sa te straduiesti sa fii mai bun.

Poti avea norocul de a da peste persoane dispuse sa te ajute, sa te sustina, sa te invete, poate chiar sa iti ofere un job. Dar tu trebuie sa ai pregatirea necesara pentru acel job. Iar cand ajungi acolo, sa nu te culci pe o ureche. Sa nu zici „gata, am jobul visat, acum e cazul sa ma relaxez”. Nu merge asa. Trebuie sa dai tot ce ai mai bun, in fiecare zi. Sa te depaesti pe tine, iar si iar.

Adevarul e ca atunci cand vrei sa reusesti, sa ai bani, sa ai o cariera de succes, nu prea te relaxezi. Cum zicea Meredith Grey, „avem suficient timp sa ne relaxam cand o sa fim morti”. Pana atunci, muncim.

Desigur, poti sa fii angajat pe un salariu mediocru, sa rupi usa la 5 si sa traiesti intr-o continua relaxare. Dar asuma-ti asta. Asuma-ti ca nu faci cariera sau avere din uitatul la televizor.

Sa vorbim despre noroc si ghinion

Fondatorul KFC a muncit de la 12 ani, a fost om de serviciu, a muncit la ferme şi a asudat lucrând la căile ferate.

Fondatorul IKEA, pe cand avea 5 ani a început să vândă chibrituri pentru a face un ban. La vârsta de 10 ani, se deplasa deja cu bicicleta prin cartier, pentru a le vinde vecinilor decoraţiuni de Crăciun, peşte şi creioane. (sursa)

Fondatorul Mc Donald’s s-a alaturat Crucii Rosii ca sofer pe ambulanta, cand avea 15 ani.

Astea sunt doar cateva exemple ale unor oameni care  au muncit mult pentru a ajunge unde sunt. Exemple mai sunt foarte multe, dar nu are sens sa le insir aici, v-ati prins unde bat.

Ideea e ca norocul, fara pregatire si fara munca, e egal cu zero.

Daca ar veni cineva acum si mi-ar propune sa fiu presedinte, ar fi noroc chior. Dar fara pregatire si munca, as da gres.

Cam asta e cu norocul. Asa ca, daca vrei cariera de succes, lasa frecusul inutil si baga munca.

Deasemena, fie ca lumina invierii….etc. Sa iti sporeasca pofta de munca si sa iti aduca oportunitati de cariera grozave. Asta da urare originala, nu? :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *