fbpx
Random prin viata,  recenzie de carte

Când îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău

Când îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău

Dragilor, acesta este un citat celebru, postat, repostat si sharuit pe Facebook de vreo cativa ani.

Putini dintre cei care il distribuie stiu ca ii apartine lui Paulo Coelho. Si mai putini stiu ca citatul poate fi regasit in cartea „Alchimistul” al celebrului scriitor. Aproape nimeni nu stie, din pacate, care e faza cu citatul si cu cartea. Aproape nimeni nu stie ca citatul se refera in prima instanta la un vis din ala pe care il visezi noaptea, nu la un tel, o aspiratie sau un vis in sensul de ceva ce iti doresti sa realizezi.

Santiago, eroul cartii, era un cioban cu o conditie modesta din Spania, care intr-o noapte viseaza ca va gasi o comoara. Vede in vis locul aproximativ unde se afla si pleaca la drum, sa o gaseasca.

Foarte important este ce se intampla cu el pe acest drum: cum lucreaza ca sa stranga bani, cum pleaca in lume singur, cum trece prin zone cuprinse de razboi, cum strabate desertul, cum e atacat si jefuit de raufacatori, cum trece peste obstacole si primejdii.

Si la un moment dat, alchimistul parca (am citit cartea acum 15 ani, nu imi mai amintesc toate detaliile) ii spune ca „atunci când îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.”

Visul, cel pe care l-a visat, se transforma in telul sau, munceste pentru el, trece prin pericole, si nu cedeaza, pentru ca are aceasta dorinta de a-si implini destinul personal.

„Când ne aflăm în faţa marilor comori, nu le vedem niciodată. Şi stii de ce? Pentru că oamenii nu cred în comori.”

Asa cum ati vazut, el munceste pentru a indeplini acest vis. El nu se aseaza pe iarba, sa traga un pui de somn, in ideea „hai lasa, ca Universul conspira sa-mi indeplinesca visul, eu stau degeaba.”

Universul iti pune la dispozitie mijloacele prin care sa excelezi. E alegerea ta daca profiti de ele, sau nu. Cum ar zice o vorba romaneasca: „Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in traista.”

Interesant in „Alchimistul” este si daca Santiago va reusi sa gaseasca comoara, si daca da, unde. Daca nu ati citit cartea, v-o recomand cu drag, merita.

Asadar, da, când îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău. Cu conditia sa iti misti curu’ de pe canapea, sa depui ceva efort, sa dai din coate, pe scurt, sa muncesti pentru ce iti doresti. Ma bucur ca am lamurit asta.

Daca vreti sa vedeti ce tampenii mai fac in timpul meu liber, bagati un Like la Random prin viata.

Iar daca vreti sa vedeti ce chesttii serioase mai fac in timpul meu liber, bagati un Like la Marketing ON.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *