fbpx
superblog

Eroii nu au nevoie de statui. Eroii au nevoie de ajutor!

In urma cu 7 ani, am trecut printr-o perioada grea: bunica mea s-a stins din viata. Inainte de a se duce, a fost o perioada de cateva saptamani in care a zacut la pat, mai intai semiconstienta, apoi inconstienta. Am chemat Salvarea, am chemat medicul ei diabetolog, am chemat toti medicii pe care ii puteam chema. Apoi am chemat preotul.

In perioada aia, eu si mama o ingrijeam, prin rotatie, nelasand-o niciodata singura. Mama statea cu ea ziua, iar eu preluam „tura” de la 10 seara pana dimineata. Trebuia sa o trezesc pe mama la 5 dimineata, dar de obicei o lasam sa doarma pana la 7 sau 8, pentru ca stiam ca ii e greu sa adoarma seara si imi doream sa fie cat mai odihnita cu putinta.

Doar eu si mama ne-am ocupat de bunica: eu ii faceam injectiile, ii faceam dializa si ii schimbam bandajul, mama o schimba si o spala. Pe langa asta, faceam cumparaturi, mancare si curatenie. La cumparaturi ma duceam mai mult eu, din doua motive: primul era ca aveam banuiala (confirmata mai tarziu) ca bunica nu vrea sa moara cu mine; al doilea era ca mama nu si-ar fi iertat-o din niciun punct de vedere, daca  bunica s-ar fi dus cand ea nu era in casa.

In perioada aia, multi oameni veneau la noi. Cativa ne ajutau cu o cumparatura sau alte lucruri mici, care atunci oricum insemnau enorm pentru noi. Dar majoritatea veneau si plecau. Ne laudau cat de multa grija avem de bunica si cat de bine ne descurcam. Oare ne descurcam asa bine?

Ne spuneau ca ei nu ar putea sa se ocupe asa de o persoana aflata pe patul de moarte. Ne spuneau ca suntem eroine. Eram oare?

Eroii nu au nevoie de statui. Eroii au nevoie de ajutor!

Nu eram eroine, faceam doar ce simteam si stiam ca trebuie facut. Iar laudele nu ajutau, ca nu era timp de crescut ego-ul atunci, asa cum nu este nici acum. Nu ne-ar fi ajutat nici daca ne-ar fi facut cineva o statuie. Dar stiti ce ar fi fost cu adevarat apreciat? Daca cineva ne-ar fi ajutat pe bune, nu doar din gura.

Oameni mor acum. Si alti oameni ii vegheaza si ii ingrijesc. Oameni sunt bolnavi si alti oameni fac eforturi supraomenesti sa ii tina in viata. Oameni sunt intr-un real pericol si altii isi risca viata pentru a-i ajuta, pentru a-i proteja. Omenirea trece printr-o moment greu.

Si in timp ce noi stam baricadati in casa, spalandu-ne pe maini pe 547 de ori pe zi, sterilizand si dezinfectand, planuindu-ne doua ore cumparaturile, astfel incat sa fim cat mai putin expusi, altii sunt acolo, afara, luptand cu toate armele impotriva coronavirusului. Sa fii medic intr-o Romanie aflata in epidemie de coronavirus e ca si sum te-ai duce inarmat cu cutite la un duel cu pistoale.

Ei, medicii, sunt eroii nostri. Dar mai sunt si altii: vamesii, politistii, curierii, angajatii din Hypermarketuri, voluntarii.

sursa: Pixabay

Sunt oamenii care si-au pus viata pe hold, ca sa se ocupe de viata altora. Ei merita sa fie laudati, respectati, decorati. Merita sa le fie facute statui. Dar oare cat ii ajuta concret aceste laude?

In perioada in care multi oameni au inceput sa lupte fiecare pentru el, sunt oameni care lupta pentru altii. Si daca fiecare om in putere si fiecare firma care inca nu a dat faliment ar pune umarul sa ajute macar cu putin, lumea ar fi un loc mai bun, iar aceasta criza ar trece mai usor si mai repede.

Vestea buna e ca asta a inceput sa se intample!

Eroii nu au nevoie de statui. Eroii au nevoie de ajutor!

Autonom, cea mai extinsă rețea de mobilitate din Romania, vine in ajutorul ONG-urile si voluntarilor oferind masini din flota lor persoanelor care au nevoie sa se deplaseze pentru a-i ajuta pe altii.

sursa: Pixabay

Iata mesajul lor:

Punem la dispoziție pentru închiriere gratuită (timp de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire) mașini din flota Autonom din toată țara, pentru acele ONG-uri și fundații care au nevoie de mobilitate în misiunea lor, în lupta împotriva Coronavirusului. 

Ne pot contacta pe adresa de e-mail help@autonom.ro sau la numărul de telefon +40 747 277 610;

Flotă variată: de la autoturisme și SUV-uri, la van-uri pentru transport marfă și pick-up-uri;

Atât pentru siguranța colegilor noștri, cât și a clienților noștri am luat următoarele măsuri de prevenire împotriva COVID-19 în Autonom: 

  • După fiecare preluare/transfer, mașinile sunt dezinfectate, acordându-se o atenție deosebită tuturor mânerelor, volanului, bordului, schimbătorului de viteze și portbagajului.
  • După dezinfectare, fiecare mașină de închiriat rămâne obligatoriu timp de minimum 24 de ore în parcare, pentru neutralizare, înainte de a fi predată unui alt client.
  • Mașinile preluate de la clienți în regimul D2D (door-to-door) sunt dezinfectate înainte de preluarea de la client și încă o dată la sediul Autonom, înainte de predare. Ulterior, recomandăm ca mașinile să rămână neutilizate de către client timp de 24 h de la predare.
  • Toate cheile mașinilor, precum și documentele auto, sunt dezinfectate și neutralizate înainte de a ajunge la următorul client.
  • Șoferii noștri au primit numeroase informări, precum și mijloace de protecție (dezinfectant pentru suprafețe, măști de protecție, șervețele și dezinfectant pentru mâini atât pentru ei, cât și pentru pasageri).
  • Colegii din agenții vor purta de fiecare dată mănuși chirurgicale noi în gestionarea mașinilor și vor păstra distanța socială necesară în interacțiunea cu clienții.”

Eroii nu au nevoie de statui. Eroii au nevoie de ajutor! Au nevoie de instrumente care sa le faca treaba mai usoara, au nevoie de oameni care sa ii sustina, au nevoie de persoane dispuse sa dea putin din putinul lor pentru ca  altora sa le fie mai bine.

Daca esti voluntar, afla ca ii poti contacta pe cei de la Autonom la help@autonom.ro sau la numarul +40 747 277 610, pentru a beneficia si tu de o masina care sa iti faca treaba mai usoara.

sursa: Autonom

In cazul in care nu ii poti ajuta pe altii, #SpreadTheNews. Ajuta faptele bune sa devina cunoscute si sa ajunga la cei care au nevoie!

Tu cum ai ajutat de pandemia asta?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *